Vanhempainyhdistys
Päivitetty 2.9.2015

Kaukajärven koulun vanhempainyhdistyksen tarkoituksena on kehittää oppilaiden kotien ja koulun välistä yhteistoimintaa. Vanhempainyhdistys esittää vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä ja toimii myös oppilaiden huoltajien keskinäisenä yhteistyöelimenä. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten joulumyyjäiset loppuvuodesta ja pihatapahtuman keväisin. 

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidetään syys–lokakuun vaihteessa. Kutsut lähetetään oppilaiden mukana kaikkiin koteihin. 

Kaukajärven koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous valitsee joka lukuvuosi uuden johtokunnan. Usein johtokunta on valinnut lukuvuodelle keskeiset teemat, joihin sinä vuonna on keskitytty. Tällaisia teemoja ovat olleet esimerkiksi päihteettömyys, kotien tietokonekäytänteet ja yrittäjyys. 

Mitä teimme lukuvuonna 2014-2015?

Lukuvuonna 2014–2015 vanhempainyhdistys järjesti joulumyyjäiset, pyöräilyaiheisen pihatapahtuman keväällä, kaksi diskoa 1–4-luokkalaisille ja Anssi Tikanmäen konsertin.

Suunnitelmia vuodelle 2015-2016

Lukuvuonna 2015–2016 jatketaan samaa rataa: tarkoitus on järjestää ainakin diskoja, joulumyyjäiset ja pihatapahtuma keväällä. Sopivien ideoiden osuessa kohdalle järjestämme myös konsertteja ja vanhempainiltoja.

Edistämme myös oppilaiden hampaiden hyvinvointia hankkimalla xylitol-pastilleja koulussa jaettaviksi. 

Vanhempainyhdistyksen talous

Vanhempainyhdistyksen jäsenyys on ilmaista. Yhdistys kerää vapaaehtoista kannatusmaksua, mutta pääasiassa rahaa tulee kaupungin avustuksista ja tapahtumien kahviotoiminnan tuotoista.

Lukuvuonna 2014–2015 rahaa käytettiin koululaisten hyväksi noin 1700 euroa. Sillä rahalla saatiin ekaluokkalaisille välituntitarvikkeita, yläkoululaisille reilu kaveri -stipendit, Anssi Tikanmäen konsertti, Halloween-pukukilpailuun palkintoja, tukioppilaille huppareita, erityisluokille retkiavustusta ja palloseinien maalaamiseen tarvikkeet.

Osallistu!

Johtokuntaan tarvitaan lisää aktiivisia vanhempia, jotka ovat halukkaita ideoimaan toimintaa. Johtokunta kokoontuu noin viisi kertaa vuodessa. Johtokunnan kokouksissa pääset kuulemaan kuulumisia koululta, joten se on hyvä ikkuna koulun maailmaan – siksikin johtokuntaan kannattaa kuulua.

Jos et halua sitoutua johtokunnan jäseneksi, voit silti auttaa. Tarvitsemme auttavia käsiä tapahtumien järjestelyihin. Pystyisitkö tulemaan valvomaan diskoja, auttamaan joulumyyjäisten markkinoinnissa tai arpajaisvoittojen keräämisessä, voisitko tulla myymään makkaraa pihatapahtumaan? Kaikenlainen apu on tarpeen.

Myös ideat ovat tervetulleita. Jos sinulla on idea uudenlaisesta toimintamuodosta, jostain hauskasta koululaisille sopivasta tapahtumasta tai mielessäsi joku asiantuntija, jonka haluaisit vanhempainiltaan puhumaan, ota yhteyttä.

Tervetuloa mukaan toimintaan, erityisesti uusien oppilaiden huoltajat! Edustamme sekä ala- että yläkoulua, joten kaikkien oppilaiden vanhemmat ovat yhtälailla tervetulleita, niin Kaukajärvellä koulupolkunsa aloittaneiden kuin Annalasta, Karosesta, Vehmaisista kuin muualtakin siirtyneiden.

Ota yhteyttä vanhempainyhdistykseen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostiosoitteeseen kauksu(at)hotmail.com.