Vanhempainyhdistys                                             Päivitetty 12.11.2018

Kaukajärven koulun vanhempainyhdistyksen tarkoituksena on kehittää oppilaiden kotien ja koulun välistä yhteistoimintaa. Vanhempainyhdistys esittää vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä ja toimii myös oppilaiden huoltajien keskinäisenä yhteistyöelimenä. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten joulumyyjäiset loppuvuodesta ja pihatapahtuman keväisin.

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidettiin 2.10.2018. Puheenjohtajana jatkaa lukuvuoden 2018-2019 Marjo Ylitolva, sihteerinä Ilkka Valovirta ja rahastonhoitajana Mikko Saari. Muita johtokunnan jäseniä ovat Pia Karisalo, Laura Lehtisaari, Mira Riihonen, Asko Järvenpää, Tanja Lindell, Mira Mali-Huttunen ja Miina Väisänen. Varajäseniä ovat Johanna Virtanen, Tero Vehviläinen, Annukka Kosonen ja Riikka Saikanmäki. Meitä saa nykäistä hihasta, jos on vähänkin aihetta!

 Syksyn alkajaisiksi pidimme kirjojenmuovitustalkoot, joissa päällystettiin uusia oppikirjoja. Kokemus on osoittanut, että kunnolla päällystettynä arvokas oppimateriaali kestää kauan.

Pieni, mutta sitäkin tehokkaampi Kaukajärven koulun vanhempainyhdistys järjesti tiistaina 30.10.2018 koulumme 1.-6.-luokkalaisille lapsille Halloween-discon vapaa-aikatalolla. Discoon osallistui noin 150 lasta! Järjestimme discossa pukukisan, jossa kaksi parasta asua palkittiin hieman isommin, ja kaikki kisaan osallistujat saivat karkin. Tanssikisa sujui samoin kuvioin. Lapset innostuivatkin näyttämään tanssitaitojaan sankoin joukoin. Discon loppuvaiheilla annoimme karkin kaikille, jotka keräsivät roskia lattialta ja laittoivat ne roskiin. Näin saimme mukavasti apua loppusiivoukseen.

Discon valmistelu aloitettiin jo klo 17. Kaikki sujui mainiosti, ja lapset tuntuivat nauttivan. Annalan nuorisokeskukselta palkkaamamme DJ hoiti hommansa ammattitaitoisesti. Vanhempainyhdistys myi karkkia, sipsejä ja juotavaa, ja näistä saatavan pienen voiton käytämme taas kokonaisuudessaan koulun lasten hyväksi myöhemmissä tilaisuuksissa. Vanhempainyhdistyksen jäseniä paikalla oli kymmenen. Onneksi saimme paikalle myös muutamia muita vanhempia, jotka avustivat järjestelyissä ja pitivät kanssamme huolta siitä, että lapsilla on turvalliset puitteet hauskanpitoon. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana! Disco loppui klo 20, ja klo 20.30 pääsimme itsekin kotiin, kunhan olimme siivonneet lattiat ja laittaneet pöydät ja tuolit paikoilleen.

Suunnitelmia vuodelle 2019 

Joulumyyjäiset pidetään lauantaina 1.12.2018. Alakoulun luokille varataan tilaisuus pitää myyntipöytää, ja vanhempainyhdistys pitää kahvibuffettia.

Suunnitelmissa on järjestää jatkossakin diskoja sekä jokakeväinen pihatapahtuma. Sopivien ideoiden osuessa kohdalle järjestämme myös konsertteja ja vanhempainiltoja. Edistämme myös oppilaiden hampaiden hyvinvointia hankkimalla xylitol-pastilleja koulussa jaettaviksi. Pastilleja on hankittu jo usean lukukauden ajan.

Vanhempainyhdistyksen talous 

Vanhempainyhdistyksen jäsenyys on ilmaista. Yhdistys kerää vapaaehtoista kannatusmaksua, mutta pääasiassa rahaa tulee kaupungin avustuksista ja tapahtumien kahviotoiminnan tuotoista. Lukuvuonna 2017–2018 rahaa käytettiin koululaisten hyväksi noin 1300 euroa​. Sillä rahalla saatiin ekaluokkalaisille välituntitarvikkeita, Reilu kaveri -stipendit, tukioppilaille huppareita, kevättapahtuman arpajaisten palkintoja, erityisluokille sekä alakoulun päättäville retkiavustusta.

Ota yhteyttä vanhempainyhdistykseen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostiosoitteeseen kauksu(at)hotmail.com.